Välkommen till Teaterspegeln
Teaterspegeln är en teatergrupp i Örnsköldsvik och vi har specialiserat oss på att spela fars, en krävande teaterform med mycket humor. Vi erbjuder vår publik glada teaterkvällar med mycket skratt, oavsett vilken fars vi spelar. Därför är Teaterspegeln liktydigt med en riktigt glad kväll som i halvtid avbryts av en fikapaus för att publiken ska få ta igen sig liksom att kommentera första akten och spekulera hur det hela ska sluta i den andra akten.

Vi är ett 20-tal medlemmar som gör allt från att spela teater till bygga sceneriet, utforma dekoren, ljuset och ljudet samt servera fika i pausen till publiken. Allt för att vi och publiken ska få fina farsupplevelser. Sedan länge har vi anlitat professionella regissörer för att föreställningarna ska bli så bra som möjligt.

Teaterspegeln grundades av Birgit Andersson-Tjäder och med verksamheten i Nävertjäls Bygdegård. Under årens lopp har många skådisar kommit och gått eller stannat. De första åren ordnade vi teaterkaféer för att sedan successivt spela teaterpjäser av olika slag, såväl folklustspel som några allvarligare stycken. Sedan säsongen 2005 har vi specialiserat oss på att spela farser och sedan 2007 är våra föreställningar på Gnistans Folkets Hus i Örnsköldsvik.

På Youtube finns flera korta filmer från våra tidigare farser.