Jo, det gällde annonsen… 2012
”Jo, det gällde annonsen…” heter i original ”La Bonne Adresse” och är en fars av Marc Camoletti. Det är samma författare som skrev Teaterspegelns succé ”Lilla Fransyskan” som spelades 2009. ”Jo, det gällde annonsen… hade premiär på Gnistan 28 januari 2012.

I handlingen fick vi se att ett bra sätt att få tag i något man vill ha kan vara genom att annonsera. Men vi fick också se att det kan gå snett på många sätt om man som i det här fallet är fyra kvinnor som annonserar efter en pianoelev, en hyresgäst, en poserande kroppsbyggare eller en attraktiv karl. Särskilt eftersom de bor i samma lägenhet och eftersom de gör det samtidigt. Som ni förstår kan det lätt bli missförstånd. Publiken fick följa med dessa trassliga dagar i Georgette Brisedaus lägenhet som på det stora hela slutade lyckligt.

I ensemblen ingick Lena Asplund, Olga Leander, Svea Bylund, Karin Ohlsson, Maria Isaksson, Arne Alstergren, Sören Back och Carl-Axel Gimbergsson. Rollbesättning, bearbetning av manus och regi stod Lennart R Svensson för.