Två års väntan är över! Välkommen till vinterns fars – ”Trassel”.

Välkommen att checka in på Grand Hôtel i Stockholm! Det är nämligen spelplatsen för Teaterspegelns fars ”Trassel”. Fast egentligen spelar vi som vanligt på Gnistan i Gullänget, där vi spelar för elfte året. Återigen är den engelske farsmästaren Ray Cooney som är författare och Iso Porovic som är vår regissör, vilket borgar för att det blir många skratt. ”Trassel” är troligen en av de mest spelade farserna och har lockat till skratt i en lång rad länder och nu är turen kommen till Gnistan.

I original heter farsen ”Out of order”, vilket säger att allt inte är som det borde vara i hotellets svit 648, eller i svit 650 heller för den delen. När ridån går upp är klockan 20.30 en oktoberkväll i svit 648 på Grand Hôtel i Stockholm och statsrådet Rundqvist verkar förbereda sig för en kvälls­debatt i Riksdagen. Allt går dock inte som planerat, till alla inblandades förtret, utom för den allt förmögnare kyparen. När det hela är över har ni haft en roligare kväll än de flesta av figurerna i farsen.

 

Årets fars; ”Trassel”

Ensemblen i år består av en intressant blandning av gamla Teaterspeglar och nya teatererfarna medlemmar, nämligen med Barbro Gimbergsson, Jörgen Ödling, Sören Back, Anna-Lena Pessa, Britt-Mari Eriksson Elvinesdotter, Ros-Marie Berglin (sufflör) och Carl-Axel Gimbergsson bakre raden. Lars-Gustaf Eriksson, Olga Back, Christer Wisten och Gunilla Asp Lengyel.

Denna fars presenterades i samarbete med Teater Västernorrland och ABF.