I Lilla Fransyskan av Marc Camoletti vändes blickarna mot Frankrike. Handlingen utspelade sig i Bernhard och Jaquelines vackra lantställe utanför Paris där Bernard planerat för en liten intim födelsedagsfest, inte med hustrun, utan med en vacker fotomodell. En kocka har bokats för att ingen tid ska behöva spillas på matlagning. Hustrun tänker hälsa på sin mamma så allt är egentligen upplagt för mys och amor. Om det inte hade varit för en ”sjuk” svärmor, en något trögtänkt kompis, en kocka med födgeni och hennes slagskämpe till fästman, hade allt kanske gått Bernhards väg. Men då hade det å andra sidan inte blivit någon fars.

Denna fars har spelats i metropoler som Paris, London, Malmö och Nyhammar och nu Gullänget också. I Paris hette den ”Pyjama pour six” och i London spelades den sju år i rad och hette där ”Don’t dress for dinner”.

Regin stod Lennart R Svensson och skådespelarna själva för. I ensemblen ingick Jörgen Ödling, Maria Isaksson, Sören back, Olga Leander, Lena Asplund och Stanley Berglund.