Rakt ner i fickan heter i original ”Cash on Delivery” och är skriven av Michael Cooney. I handlingens centrum befinner sig den arbetslöse brevbäraren Erik Björk som kommit på ett bra sätt att försörja sig. Han tar varje morgon bussen från Gimåt till stan så att alla, inklusive hans hustru Marie, tror att han fortfarande arbetar på posten. Erik har i själva verket kommit på att Försäkringskassan läcker som ett såll och har med lite uppfinningsrikedom ordnat försörjningen.

Allt går som på räls tills en morgon när en lika oväntad som oönskad besökare, herr Larsson från Försäkringskassan, knackar på dörren. Nu är goda råd dyra och med hjälp av sin något trögtänkte inneboende Göran Helén och sin medsvurne farbror Bertil flödar uppfinningsrikedomen för att lura den törstige herr Larsson. När sedan några släktingar ”avlider”, en präst och begravningsentreprenör liksom en samlevnadsexpert och den barska chefen på Försäkringskassan dyker upp är cirkusen i full gång.

2 februari, 2008 hade den premiär på Gnistan och sedan var det full cirkus fram till 1 mars. Skådespelarna fick hjälp med regin av Lennart R Svensson. I ensemblen ingick Sören Back, Svea Bylund, Christer Wisten, Jörgen Ödling, Carl-Axel Gimbergsson, Lena Asplund, Olga Leander och Barbro Gimbergsson.